Welke bedrijven doen mee?

Circa 50 bedrijven ondertekenden bij de start het convenant. In 2021 moet 80% er achter staan.

Op 4 juli 2016 ondertekenden ca 50 bedrijven in de Kleding en Textielsector het Convenant. Sindsdien neemt het aantal ondertekenaars toe. Het doel is dat in 2021 80% van de kleding en textielbedrijven het convenant heeft ondertekend.

Alle ondertekenaars ondersteunen de doelen en de afspraken die in het convenant zijn vastgelegd. Velen van hen waren in de afgelopen jaren zelf, of in samenwerking met anderen al betrokken bij initiatieven om de kleding en textielketen te verduurzamen. De één staat hierin nog aan het begin en anderen hebben al veel ervaring.

Binnen het convenant kunnen bedrijven hun ervaringen met elkaar delen, zonder in elkaars (concurrentie) vaarwater te komen. Due diligence staat centraal. In een jaarlijkse cyclus identificeren bedrijven de belangrijkste duurzaamheidsrisico’s en ontwikkelen zij een plan van aanpak om die risico’s aan te pakken. Ook wordt bepaalde basisinformatie, zoals gegevens over productielocaties, op geaggregeerd niveau publiek gedeeld.

Bedrijven hebben het convenant ondertekend: 

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.